Άννα Αποστολίδου

Η Άννα Αποστολίδου είναι κοινωνική ανθρωπολόγος και εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

  • Η Άννα έχει διδακτορικό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το University College London (2010, υποτροφία ΙΚΥ) και διδακτορικό στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2019).

  • Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του έργου "Εθνογραφία και/ως υπερκειμενική μυθοπλασία: Αναπαραστάσεις παρένθετης μητρότητας" που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

  • Έχει δημοσιεύσει σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα, την ψηφιακή εκπαίδευση και την εκπαίδευση προσφύγων, την παρένθετη μητρότητα και τις πειραματικές μορφές ψηφιακής γραφής.

  • Τα πρόσφατα βιβλία της περιλαμβάνουν: Queering the Motherland: Male same-sex desire and the Greek nation (LAP 2018), Ηλεκτρονική μάθηση για ενήλικες πρόσφυγες (Βιβλιόραμα, 2019), Bodies that Mutter: Poetic autoethnography and digital textuality (FAC Research Publications, 2020).