Παναγιώτης Κασσιανός

Ο Παναγιώτης Κασσιανός είναι εκπαιδευτικός κλάδου Δασκάλων, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τέως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

  • Υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση επί 35 έτη και το ήμισυ της υπηρεσίας αυτής είναι σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ως εκπαιδευτικός σε Τμήματα Ένταξης και ως εκπαιδευτικός και διευθυντής σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία.

  • Έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση της Ειδικής Αγωγής, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών με συνάφεια στη Σχολική Ψυχολογία και είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α., όπου είναι και αποσπασμένος αυτή τη στιγμή.

  • Έχει παρακολουθήσει τον 3ετή κύκλο σπουδών του εργαστηρίου παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού του Λάκη Κουρετζή και είναι μέλος της διδακτικής ομάδας του συγκεκριμένου εργαστηρίου.

  • Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει και διενέργεια εισηγήσεων και εργαστηρίων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών τόσο επί ζητημάτων ειδικής εκπαίδευσης όσο και επί ζητημάτων θεατρικής έκφρασης και εφαρμογής του θεατρικού παιχνιδιού στο σχολείο.