Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα (webinar) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.



Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Υπεύθυνος, Μονάδα Κλινικής και Μεταφραστικής Έρευνας, ΕΚΠΑ

Κλινική & Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Stress Science, M.Sc. Counselling Psychology Science, M.Sc. Addiction Science, M.Sc. Aging & Autoimmune Diseases Science, & M.Ed. Special Education, CBT, EMDR & ACT.

Κλινική Διαιτολόγος, Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Ερευνήτρια Γ’ βαθμίδας, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας - Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας

SRD, MSc Κλινικός Διαιτολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Πεδίο εξειδίκευσης: εφηβική παχυσαρκία & μεταβολισμός.

Κλινική Ψυχολόγος – MSc Stress Science, CBT & EMDR Therapist


Μαιευτήρ - Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία (RCOG), Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας Δήμου Αθηναίων.

Θεματικές:

Παχυσαρκία: Στρες και Μεταβολισμός

Χρούσος Γεώργιος

Η ομιλία θα περιγράφει τον κοινωνικό αντίκτυπο και τις αιτίες της παχυσαρκίας στη χώρα μας και στον κόσμο, καθώς και τους βασικούς τρόπους για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Θα συζητηθεί ιδιαίτερα η σχέση του στρες με τη γένεση της παχυσαρκίας, ειδικά στην τωρινή εποχή της πανδημίας του κορωναϊού.


Παχυσαρκία στα παιδιά: Ψυχολογική Υποστήριξη

Κοκκορού Ευαγγελία

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η παχυσαρκία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για τα παιδιά και τους εφήβους. Οι διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές στην παιδική και εφηβική ηλικία επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής που συνδέεται με την ψυχική υγεία. Ποια τα ψυχολογικά αίτια και συνέπειες και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε;


Παχυσαρκία ενηλίκων: Αίτια, συνέπειες στην ψυχική υγεία και ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση.

Σιούτη Ζωή

Η παχυσαρκία είμαι μία πολύπλοκη κατάσταση σχετιζόμενη με πλήθος διαταραχών της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η διατροφική συμπεριφορά επηρεάζεται από ψυχολογικούς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της παχυσαρκίας.


Παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων: Η Σημασία της Άσκησης

Παπαγεωργίου Άννα

Ιδιαίτερα σημεία προσοχής κατά την άθληση, σε υπέρβαρο και παχύσαρκο πληθυσμό.


Παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων: Ο ρόλος της διατροφής

Λάντις Γεώργιος

Η διατροφή επιδρά ως παράγοντας σε όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής με επιγενετικό χαρακτήρα όπου ως διακόπτης μπορεί τόσο να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της παχυσαρκίας όσο και να βελτιώσει τη συνολική υγεία.