Δημήτριος Βασιλάκης

Ο Δρ. Βασιλάκης Δημήτριος είναι δασολόγος του Δασαρχείου Διδυμοτείχου και έχει υπηρετήσει στο Δασαρχείο Σουφλίου και στη Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου.

  • Έχει μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση (Σχολή Περιβάλλοντος Π. Αιγαίου) και διδακτορικό στην διατήρηση και διαχείριση της άγριας πανίδας & το χωρικό σχεδιασμό (Εργαστήριο Διατήρηση και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & ΦΠ, Πολυτεχνική Σχολή Π. Πατρών).

  • Έχει δημοσιεύσει 70 και πλέον επιστημονικές εργασίες-άρθρα, ανακοινώσεις σε συνέδρια κ.α., ενώ διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου ως εκπρόσωπος της εν γένει επιστημονικής κοινότητας.

  • Έχει διδάξει Βιολογία και Οικολογία Άγριας Πανίδας (ΔΙΕΚ) και Εξελικτική Βιολογία και Βιοποικιλότητα (Τμήματα Δασολογίας & ΔΠ & ΦΠ του ΔΠΘ).

  • Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην αειφορική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και των δασικών οικοσυστημάτων στην πράξη, για την διατήρηση των οικοσυστημικών διεργασιών και εν γένει, της βιοποικλότητας και την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.