Γιώργος Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς, διατελεί Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Ιανουάριο του 2021.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς και την τηλεόραση.

Το 2010 συμμετείχε ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων. Με ποσοστό 7,3%, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, προωθώντας την πράσινη ατζέντα.

Στις διαδοχικές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής, στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, Παραγωγής & Εμπορίου, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων.

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Κούβας, καθώς και μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Αυστραλίας και της Τσεχίας.