• Το κόστος συμμετοχής στο webinar ανέρχεται στα 10 ευρώ.

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα εγγεγραμμένα και οικονομικά εντάξει μέλη του ΣΑΤΕΑ.

 • Όσοι/ες επιθυμούν να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο, ή στονΣΑΤΕΑ ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους στον σύλλογο μπορούν να το πράξουν ως εξής μέχρι και την Τετάρτη 3/3/2021.

Παρακαλείσθε αν κάνετε κατάθεση από άλλη τράπεζα (έμβασμα πλην Πειραιώς) να μας αποστείλετε άμεσα και το καταθετήριο στο info@satea.gr για να επιβεβαιωθεί πιο εύκολα η κατάθεσή σας και να έχετε δικαίωμα συμμετοχής.

 • ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΟΜΗΣ (10 ευρώ για ένα ημερολογιακό έτος):

  Τράπεζα Πειραιώς στον Αρ. λογαριασμού 5358087452824 και με IBAN:

  GR2101723580005358087452824
  στο όνομα:
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΣΑΤΕΑ)

 • Φροντίστε να αναγράψετε και το ονοματεπώνυμό σας

Για να παρακολουθήσετε το Webinar μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ:

Τίτλος webinar:

Πέντε χρυσοί κανόνες: πέντε βασικές πρακτικές στην εκπαίδευση μαθητών με αυτισμό (και πιθανότατα για όλους τους μαθητές σας!)


Five Pieces of Gold: Five Essential Practices When Working With Autistic Students (and probably all of your students!)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς πορείας της -σχεδόν 40 ετών- στην εκπαίδευση των παιδιών και ενηλίκων με ΔΑΦ (“autistic styles of learning”) η Catherine Faherty έχει αναγνωρίσει πέντε βασικούς τομείς που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους εκπαιδευτικούς. Η ίδια θεωρεί τους εν λόγω τομείς ως «τους χρυσούς κανόνες». Με σεβασμό και γνήσιο ενδιαφέρον προς τους μαθητές της, η Catherine μάς παρέχει έναν «οδικό χάρτη» μέσω του οποίου οι μαθητές υποστηρίζονται να αναπτύξουν δεξιότητες που θα αξιοποιούν εφ’ όρου ζωής. Το συγκεκριμένο webinar δεν καλύπτει ένα ειδικό αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αντ’ αυτού, μέσω του webinar οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μια σημαντική συλλογή από συγκεκριμένες πρακτικές που βοηθούν τους μαθητές να αισθάνονται πιο ήρεμοι και χαρούμενοι, με περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και με αυξημένη συμμετοχή στα δρώμενα της καθημερινής ζωής. Παράλληλα, μέσω αυτών των πρακτικών οι μαθητές -ανάλογα με τον βαθμό αντίληψης και το επίπεδο λειτουργικότητάς τους- αποκτούν επικοινωνιακές δεξιότητες με στόχο την αυτο-υπεράσπισή τους (“self-advocacy”). Η Catherine μέσα από αυτή την παρουσίαση μάς εισάγει στις 5 βασικές εκπαιδευτικές πρακτικές που αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο την ενίσχυση της αυτο-αποτελεσματικότητας (“self-efficacy”) και της μελλοντικής αυτοδιάθεσης (“self-determination”) των μαθητών μας.

Το πρόγραμμα του webinar:

5:00 μ.μ. – Καλωσόρισμα: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συνδεθεί μέχρι τις 5:00 μ.μ. Η μετάδοση του webinar ξεκινά με καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και παρουσίαση της εισηγήτριας από το ΔΣ του ΣΑΤΕΑ. Έναρξη παρουσίασης: Α’ μέρος παρουσίασης της Catherine Faherty

6:45-7:00 - Σύντομο διάλειμμα

7:00 – 8:30 – Β’ μέρος παρουσίασης της Catherine Faherty

8:30 – 9:00 – Κλείσιμο παρουσίασης και Ερωτήσεις προς την εισηγήτρια.

Λήξη webinar